Furt, robatori o espoliació?

Tant a les Escoles com a les llars o centres de formació el robatori i la espoliació és un risc amb plena cobertura per les assegurances  de multirisc però sovint podem trobar-nos que el que hem patit no és un robatori sinó un furt, que a diferència del primer no es contempla dintre de les cobertures per les asseguradores. Aquests dos termes sovint ens poden portar confusió i això ens condueix a la següent pregunta.

Sabem ben bé la diferència entre furt, robatori espoliació?

ROBATORI

En un robatori es produeix una sostracció dels béns assegurats per part de tercers mitjançant actes que impliquen força o violència sobre les coses (trencament de panys, vidres, portes, etc.), per poder accedir al contingut que volen sustraure.

FURT

En aquest cas, la sostracció o apoderament es produeix sense que hi hagi cap tipus de violència, ni sobre les coses ni sobre les persones. Per exemple, una persona entra a una aula (sense forçar la porta) de professors i s’apodera d’algun objecte aconseguint sortir amb aquest sense que ningú se’n adoni. El propietari descobrirà en algun moment que li han robat, però ni ha estat amb intimidació ni la porta ha estat forçada.

Assegura’t que totes les portes de l’aula i de l’escola estiguin tancades amb clau abans de sortir-ne, d’auqesta manera evitaràs el furt. Si tot i aixi pateixes la sustracció del bé, la porta serà forçada i per tant, es tractarà d’un robatori, 100% cobert per la teva pólissa de multirrisc.

ESPOLIACIÓ

També denominat atracament; en aquest cas la sostracció es produeix mitjançant actes d’intimidació (o fins i tot, a vegades, amb agressió física) realitzats sobre les persones que el custodien o vigilen.